שם בוטני: Curcuma aromatica
שם פרמצבטי: Tuber Curcumae
שם עברי: כורכומה ארומטית / כורכום ארומטי
שם אנגלי: Wild turmeric / Aromatic turmeric
שם הודי: Jangli Haldi
שם סיני-מנדריני: יו ג'ין (Yu Jin)
שם יפני: אוקון (Ukon) או הארואוקון (Haruukon)
שם קוריאני: אוקום (Ukkum)
משפחה: זנגביליים (Zingiberaceae)
כורכום ארומטי שייך למשפחת הזנגביליים אליה משתייך כורכומה ארוכה. ביפן, כורכום ארומטי מכונה כורכום האביב מאחר ופורח בחודש אפריל/מאי. לעומתו, כורכומה לונגה מכונה כורכום הסתיו מאחר ופורח בחודש יולי/אוגוסט.
Curcumin [1,7-bis(4-hydroxy-3-methoxyphenyl)-1,6-heptadiene-3,5-dione
שמן נדיף: בין רכיבי השמן הנדיף נמצא כגון β-bisabolene, β-sesquiphellandrene and ar-curcumene
תכולת כורכומין בכורכומה ארוכה פי 10 מזו המצויה בכורכום ארומטי.
לעומת זאת, ריכוז השמן הנדיף בכורכום הארומטי, גבוה הרבה יותר מזה המצוי בכורכומה ארוכה.
על פי מחקרים, השמן הנדיף מתאפיין בפעילות נוגדת דלקת חזקה יותר מזו של כורכומין.
באופן מסורתי ביפן, כורכום ארומטי משמש לטיפול בהפרעות מערכת העיכול, לעומת כורכומה ארוכה המומלץ לשיפור תפקוד הכבד. כיום שניהם משמשים לשיפור זרימת הדם, נגד סרטן ונגד דלקת.
הערה: תקצירי מחקרים נוספים יעודכנו בהמשך